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Question 

 

 

1) In our opinion the requirement of § 3.3.7 is not quite clear.  Is the phrase “if applicable”  referring to  
general  use  metal  halide  lamps  which  have  UV  radiation and/or metal halide lamps which can explode? 
2) What’s your  opinion  concerning  street  lighting  luminaires  with  a plastic cover for metal halide lamps 
with UV radiation? 
Shall we require a protective shield as described in Annex P or can we accept a  plastic  cover  which  does  
not  stop  UV radiation  in conjunction with advice on the label “only for lamps without UV radiation”? 

 

 

Decision 

 

 
1)This protective shield only concerns UV radiation (no mechanical function).                                   
2)Luminaire shall comply with Annex P,  unless  UV  blocked lamp is required by marking.                      
Note: marking with minimum mounting height can be used. 

 

 

 

Explanatory notes 
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